Siapa Saya ?

I am KhaidirKhaizuki !

 


Nama diberi Ahmad Khaidir Amir bin Rodzman
Remaja kelahiran Cheras,Kuala Lumpur ini di lahirkan di HUKM Cheras,Kuala Lumpur pada 29 September 1999.Menetap di Telok Panglima Garang,Kuala Langat Selangor.

      Mendapat pendidikan awal di SK Telok Panglima Garang.Berbekalkan result 4A1B yang diperolehi ketika UPSR,saya melanjutkan pelajaran di SMK Telok Panglima Garang.

      Pada tahun 2014 result PT3 tidak menyebelahinya dengan hanya mendapat 5A3B2C.Keputusan itu hanya membuatkannya berjaya melanjutkan pelajaran ke Sekolah Menengah Sains Banting (BASIS) sahaja.

     Nasib sekali menyebelahinya pada Perperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia 2016 dengan berbekalkan keputusan sebanyak 7A,beliau berjaya melanjutkan pelajaran dalam program Matrikulasi di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang.

     Seorang yang boleh melakukan pelbagai benda seperti melukis,bermain gitar dan berlakon.Tidak ketinggalan juga pandai berpantun dan bersyarahan.Antara pencapaian saya yang terbaik sepanjang 2014 adalah seperti berikut.

     Pada tahun 2017,menyambung pelajaran di Kolej Matrikulasi Pulau Pinang kemudiannya menyambung ijazah Sarjana Muda di Universiti Teknologi Malaysia dalam bidang Bioinformatik.
2016
MSSD Bola Keranjang

Tempat Pertama:Blog Pengguna Malaysia HPM 2016
DKLS LINGUISTIC AMBASSADOR AWARD
 NATIONAL OPEN CHESS KUSESS 2016

5 comments

hmm pandai bersyarah yaa..jum try berdebat or pidato..

kalau rajin kita mulakan arena di alam maya..

Reply

Wah wah wah ! Hebat bersastera adik ni :) Hehe

Reply

wow there were a lot of achievements!

Reply