Tuesday, 6 January 2015

Untungnya~Tiada Jalan Pintas (Catatan Mat Luthfi Review)

       Sudah lama saya mencari masa yang sesuai untuk mengulas buku ini.Dah semangat semangat saya nak scan mana mana page yang bagi saya lawak tiba tiba scanner rosak.Aku duk ketuk ketuk cek,troubleshoot macam macam suh aku install hp photosmart apa tah.Aduh tak der masa kot.Bila pikir balik,oh ya orang ni penat penat cari idea menulis terbit buku then aku senang senang nak upload hasil dorang masuk dalam blog aku untuk cari keuntungan sendiri,ini sesuatu yang tidak adil dan tidak boleh diterima.Saya mula berasa bersalah dan rasa seperti pencuri dan keji.Tapi,saya hanya RASA.Jadi tanpa rasa bersalah lagi saya search google jumpa la sikit sikit kandungan dalam buku tu.Yang mana tak der nanti saya taip jer la.Dah syok syok baca benda ni follow la paling koman klik iklan ok?
       Antara petikan yang membuat saya tergelak adalah ini.
"Bila dah dalam kelas dan baru sedaq hari ni ada test,saya tiba-tiba jadi alim dan dekat dengan tuhan."
Begitulah.Masa saya tak siap kerja sekolah.Tertinggal buku masa tu lah nak berdoa bagai nak rak dekatkan diri ngan tuhan.Typical me~


Based on Catatan MatLuthfi

Seni Bina
Dah berminggu-minggu aku buat projek design tandas dekat India ni.
       Aku ambek kira sun angle,wind direction,community bla bla...dan hasilnya adalah satu tandas yang sangat bagus.
       So tadi aku masuk tandas rumah I was like:
"Who is design this crap?"
Gituw.
I need some sleep.
"Sejak harga gula naik saya dah jarang sweet dream."

"Biaq aku explain pasaipa aku tak suka Melayu gaduh ngan Cina.Aku tak tau nak geng mana."

"Just to let you know people who dont post their food photos eat too."

"Tulisan aku lebih hodoh dari cakar ayam,Dulu aku pernah tulis atas pasir,Ayam datang kuis kuis tulisan tu takut orang ingat tu dia punya."

  Jadi itulah antaranya yang saya nak kongsikan cuma saya tak puas ati sikit.Buku tebal 261 muka surat.Kecik,Then tulisan sikit jer.Tapi harga RM25.Saya nak tanya.Anda jual buku ker?Anda jual nama dan populariti sesorang?Saya rasa memadai untuk dijual sebanyak RM20.

"Kenapa komik Gempakstarz sekarang naik sampai RM10.00?Dakwat print komik pakai pertol ker?Harga petrol dah turun dah ni habistu apa faktornya?Inflasi?Ini menekan golongan sosialisme."





4 comments:

  1. Hmm belum berkesempatan nak membeli buku ini. Puncanya juga sebab memikirkan berbaloi atau tidak sedangkan catatannya juga diambil dari akaun media sosial mat sendiri. Haha anyway, buku ni design dia cantik and banyak animation yg menarik, khusus buat peminat mat luthfi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pada pendapat saya,lebih baik anda simpan duit tu beli buku lain yang lagi mendatangkan faedah.Sejujurnya saya menyesal beli buku tu.Ahahahaha benar cakap anda mostly of the content daripada twitter dan blog dia,agak tidak berbaloi dijual harga RM25 :)

      Delete
  2. Hahaha..tgelak bila baca yang ni "Tulisan aku lebih hodoh dari cakar ayam,Dulu aku pernah tulis atas pasir,Ayam datang kuis kuis tulisan tu takut orang ingat tu dia punya."

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...same here.Dia sangat bijak bersarkastik :)

      Delete

Popular Posts

Recent

Jom Borak!!!