Ads

KhaidirKhaizuki.com

Tuesday, 21 November 2017

Im Writing my first novel (Thanks For The Heart) by Khaidir Khaizuki

08:27
https://www.wattpad.com/story/129460586-thanks-for-the-heart-khaidir-khaizuki
Asalamualaikom.Finally after 7 month menyepi now I make my comeback for 4th year anniversary of my blog with my first manuscript for my first novel and I will try to finish this in this given 3 weeks semester break.There are many things that I want to share seriously but masa tak mengizinkan.So do wait me for half year again and I will constantly writng to share a lot of stories with you guys.Im right now so busy to fight for my future seriously.
And this novel will be the first step for my future also.So do a visit and read this.Support me please.tenkiuuu...muahhhh

Synopsis
Seorang anggota polis dari Bukit Aman telah diarahkan dibawah misi undercover untuk menyamar sebagai salah seorang pelajar disekolah paling bermasalah di Kuala Lumpur kawasan Bukit Bintang bagi membongkar kegiatan dadah dikalangan pelajar,
          Identiti yang diberikan adalah Reymi bin Ishak,seorang pelajar yang dibuang sekolah sebanyak 4 kali berturut turut atas kesalahan membuli dan vandelisme.Berjaya menyertai kumpulan gengster sekolah tersebut menemukan sarang penjualan dadah di kalangan pelajar di sekolah itu.Disitu Reymi bertemu dengan seorang gadis bernama Melina binti Suandi.
          Reymi simpati atas nasib yang dialami gadis itu dan telah jatuh cinta padanya berjanji akan membawa Lina keluar dari dunia gelapnya dan memulakan hidup baru,namun beliau mati sebelum sempat menuanikan janjinya.Reymi mati ketika menjalankan operasi.
          Setahun kemudian,Jantung Reymi dipindahkan kepada seorang remaja menyebabkan dia mengalami Dissociative Identity Disorder membawa memori dan ingatan Reymi kedalam mimpinya.Akhirnya, setelah berbincang didalam mimpinya,remaja tersebut bernama Iz tekad ingin membantu menunaikan janji Reymi yang belum terlunas.
Click the banner above or click this link below to read my story and leave your impression about my story okay :D tenkiuuuu 
https://www.wattpad.com/story/129460586-thanks-for-the-heart-khaidir-khaizuki 

Thursday, 25 May 2017

Zizan Razak ft Sonaone Chentaku Guitar Chord and Lyrics

06:48
Zizan Razak ft Sonaone Chentaku Guitar Chord and Lyrics

Am                                 C
Dia Cintaku tetapi hanya dari jauh
Am                                 C
Dia Cintaku tetapi ku memandangnya dari jauh
 Am                                 F
Bila Bertemu ku sering terlalu kaku
Am                                 B
Dan Ia pun cintaiku tetapi ia belum tahu


 Am
Cinta Pandang pertama
F
Mata Bertentang mata
C
Takde balak tak de pakwe
G
Itu yang gua rasa







Am
Alamak tu semua kan takpe
F
Janji Belum kawin apa
C
Janji bukan kena paksa
G
Bukan Hanya hendak menggoda

Am                                                           F
Jadi Ku menghampiri dirinya dengan lebih dekat
                                                     C
Wajahnya Manis bab rasa jus alpukat
                                                       G
Tiada Cincin di jari dia belum terikat
                            Am
Cun Habis semua lelaki terpikat

Am                                                           F
Dia Penuh gaya dan penuh klass
                                                    C
Sopan Santun tak pernah keras
                                                       G
Nak Ayat tapi tak lepas
                            Am
Bila Masa berdepan ayat tak keluar jelas

Am                                 C
Dia Cintaku tetapi hanya dari jauh
Am                                 C
Dia Cintaku tetapi ku memandangnya dari jauh
Am                                 F
Bila Bertemu ku sering terlalu kaku
Am                                 B
Dan Ia pun cintaiku tetapi ia belum tahu

 Am
Gua Tanya apa khabar
C
Dia Buat muka selamba
F
Tapi Dia senyum dan kenyitkan mata
G
Jadi Gua pun turunkan cermin mata

 Am
Dia Tanya tu brand apa
F
Gua Cakap ini rayband wayfarer
C
Bagi Sepulah dapat tiga
G
Pasal I belikat danau kota

 Am                                                           F
Kalau u nak lepas kerja i boleh bawa
                                                     C
Lepas tu kita boleh makan laksa sarawak
                                                       G
Boleh tengok wayang chill dan lepak
                                       Am
Bergurau Senda main sepak sepak

 Am                                                           F
Janji Lepas tu u kasi i pegang hati u
                                                     C
Jangan Pikir bukan bukan
                                                       G
Kerna I sorang lelaki yang sopan
                              Am
Kalau U nakal nanti i rotan

 Am                                 C
Dia Cintaku tetapi hanya dari jauh
Am                                 C
Dia Cintaku tetapi ku memandangnya dari jauh
Am                                 F
Bila Bertemu ku sering terlalu kaku
Am                                 B
Dan Ia pun cintaiku tetapi ia belum tahu

Am
Sekarang Gua dah ada awek
F
Buka Dada macam awie
C
Memang Life macam mawi
G
Jual Motor terus beli myvi

Am
Walau Terpaksa makan roti
F
Janji Cinta gua terbukti
C
Kalau Terlepas gua yang rugi
G
Mungkin Kita boleh jadi suami isteri

Am                                 C
Dia Cintaku tetapi hanya dari jauh
Am                                 C
Dia Cintaku tetapi ku memandangnya dari jauh
Am                                 F
Bila Bertemu ku sering terlalu kaku
Am                                 B
Dan Ia pun cintaiku tetapi ia belum tahu
Am                                 F
Bila Bertemu ku sering terlalu kaku
Am                                 B
Dan Ia pun cintaiku tetapi ia belum tahu


Monday, 22 May 2017

Apa Itu Ransomeware WannaCry???Bagaimana Menanganinya?

09:02
Dunia digemparkan dengan suatu perisian komputer yang digunakan untuk hack barang barang atau maklumat maklumat peribadi anda yang tersimpan dalam interet dan menyasarkan golongan golongan konglomerat untuk meminta sejumlah tebusan bagi mendapatkan semula fail mereka yang terjejas akibat perisian Ransomeware WannaCry ini.
Sebagai marhain yang bertanggungjawab,saya rasa perlu untuk saya menulis tentang ini supaya kita yang hari hari duk main labtop tulis blog ni berjaga jaga dan tak terkena Ransomeware Wannacry ni...mana lah tau duk tengah masak masak tulis resipi kena pulak....menjerit menangis tak berlagu doooo

So What is Ransomeware?Ransomeware adalah sejenis malware yang boleh menghentikan anda daripada boleh menggunakan PC dan segala data peribadi anda didalamnya.Anda mungkin dikehendaki  melakukan pembayaran melalui Bitcoin ,jika pembayaran tidak dilakukan.Anda mungkin tidak dapat menggunakan PC anda buat selamanya.
Kewujudan musuh yang mencipta Ransomeware ini sangat cool dan mencetuskan fenomena yang sangat menggemparkan di dunia.Ala ala movie Hollywood yg selalu kita tengok tu sekarang dah jadi realiti.Pakar pakar Cyber Heroes seluruh dunia dihimpunkan bagi menyiasat benda ni.Bayangkan la ratusan ribu komputer diseluruh dunia telah terjejas.Sampai Kaspersky pun nak show off dia punya kehebatan nak tangani masalah Ransomeware WannaCry ni...

Ransomeware WannaCry menyerang seluruh dunia melaui serangan siber oleh WannaCry ransomeware cryptoworm yang menyasarkan computer yang running the Microsoft Windows operating system dengan mengunci data dan meminta pembayaran tebusan melalui BitCoin.

Serangan yang bermula pada 12 Mei 2017 itu dalam masa sehari jer telah mengakibatkan sebanyak 230000 komputer dari seluruh 150 negara terjejas.

Pihak musuh menyasarkan kelemahan sistem Window sedia ada.Dan banyak yang melaporkan yang terkena serangan tu adalah mereka yang menggunakan window window lama seperti Window XP,7,8 yang lama punya yang tak diupdate dengan security maintainance yang baru.So dia tak immune la dengan virus terbaru ni.

Tidak lama kemudian selepas beberapa serangan yang telah dilakukan,a web security researcher who running a blog named "Malware Tech" menjumpai satu cara yang berkesan atau "kill switch" dengan mendaftarkan nama domain yang dijumpai pada kod dalam program Ransomeware itu sendiri.Hasilnya,ia berjaya memperlahankan jangkitan  tetapi the new version detected  the lack kill switch.


Pada 19 May,serangan telah berjaya dikurangkan dan diredakan,walaubagaimanapun,laporan masih diperolehi daripada isolated region already infected by the ransomeware attack.Unconfirmed sources have also alleged that a newer and a more powerful version of the virus would be released and infect the major computer systems all over the world.

Bagaimana Untuk Melindungi Diri Daripada Menjadi Mangsa Ransomeware Seterusnya?

1.Install Antrivirus yang terkini yang mempunyai sistem imunisasi terhadap virus ransomeware
2.Install Window 10 yang baharu yang mempunyai security yang tinggi
3.Jangan buka email yang diterima dari pihak yang mencurigakan
4.Gunakan Firewall
5.Kalau dah terkana jangan bayar

Friday, 19 May 2017

Kisah Bukti Kepintaran Orang Yahudi

06:07
Asalamualaikom.Hari ini saya ingin menterjemahkan antara kisah kisah kepintaran orang Yahudi yang diceritakan oleh Ustaz Auni Muhamed yang agak bermanfaat untuk dikongsi bersama.Sebab kita ni dah lama duk dengar dengar nama Yahudi...dari boikot dan benci depa semua kita dah buat.Golongan mereka ni mewakili hanya 5% penduduk dnia tapi sangat berkuasa dan mempengaruhi pemerintahan dunia.Dan golongan Yahudi ini juga diriwayatkan dalam hadis bahawa 70000 bangsa Yahudi akan bersama sama Dajjal menjadi pengikut.

Persoalannya,bagaimana bangsa yang sekecil ini,yang telah 6 juta umatnya telah dibunuh oleh Hitler semasa peristiwa Holocaust suata masa dahulu pada perang dunia kedua,kini boleh bangkit dan mempengaruhi dunia dengan ideologi mereka?Bagaimanakah kehebatan kepintaran mereka ini?Bersepah dan terlalu banyak cerita cerita dan antara yang dikongsikan dalam entri kali ini hanya satu sahaja yang menarik perhatian yang telah dikupaskan oleh Ustaz Auni Muhamed sendiri.


Kisah Wasiat Seorang Sahabat Baik Yahudi

Ditempat bernama Jerusalem tinggal seorang pemuda Islam dan Yahudi yang sangat akrab.Mereka berkawan baik ibarat adik beradik.Dan mereka berdua juga adalah saudagar peniaga.Dimana pemuda Islam itu berniaga,pasti disebelahnya juga peniaga Yahudi itu berniaga.Jika suatu hari pemuda Muslim itu ingin berniaga di Syam,maka pemuda Yahudi juga akan turut menemaninya bersama dan berniaga bersama di Syam.Sebelah sebelah tanpa ada pergaduhan,hasad dengki seperti orang Melayu....

Suatu hari ketika pemuda Muslim itu sedang solat di rumah,dia didatangi oleh sahabat Yahudi itu tadi.Dia menceritakan bahawa dia mempunyai sebuah keluarga.Seorang isteri dan beberapa orang anak ditempat yang sangat jauh.Kadang kadang dia akan pulang berjumpa mereka untuk memberi nafkah.Dan dia juga berasa yang hayatnya tidak lama dan ingin berwasiat kepada sahabat Islamnya.

"Aku amanahkan kamu untuk memegang harta harta aku untuk diwariskan kepada anakku.Dan jika dia datang tanpa menunjukkan 3 keajaiban,maka harta itu semuanya akan aku serahkan kepada engkau."
dan beberapa hari kemudian sahabatnya itu meninggal.

Hari berganti hari,datanglah anak sahabat Yahudi itu ke Jerusalem untuk menuntut harta pusaka ayahnya itu.Walaupun si anak itu sudah mengetahui alamat rumah sahabat ayahnya yang muslim itu,namun dia tidak terus menuju ke rumah itu,malah bertanya dahulu pada jiran jiran disekitar.Setelah dipastikan,dia membeli kayu api yang sangat banyak dan dihantar kepada rumah sahabat ayahnya itu.

Pada keesokan pagi,alangkah terkejutnyapemuda muslim itu melihat dihadapan rumahnya mempunyai timbunan kayu api yang sangat banyak,Dan muncul seorang pemuda  disebalik timbunan kayu api itu memperkenalkan diri.
Maka dapat dipastikanlah bahawa dialah anak yang disebutkan sahabatnya itu,namun masih belum lagi terlihat keajaiban yang diperkatakan.Lalu pemuda muslim itu bertanya.
"Wahai saudara,jika kau ingin bermalam dirumahku selama beberapa hari,aku punyai beberapa batang kayu api lagi yang cukup untuk 4 hari,maka tidak perlulah engkau membeli timbunan yang banyak ini."
Namun pemuda itu hanya senyum dan tidak membalas apa yang dikatakan oleh pemuda muslim itu.
Bila direnungkan bahawa pahamlah dia yang anak muda Yahudi itu ingin menetap di rumahnya buat masa yang lama.Maka terlihatlah keajaiban atau kepintarannya yang pertama.
Maka dijemputkan masuk pemuda Yahudi itu.Lalu waktu makan tengah hari itu,Stoknya ada 5 ekor merpati.Dalam rumah itu termasuk keluarga muslim itu yaitu tuan rumah suami,isteri,2 anak lelaki dan 2 anak perempuan dan anak muda yahudi itu 7 orang semuanya.5 ekor merpati tidak cukup untuk menampung 7 orang semuanya.Jadi saat ini kebijaksanaan anak muda Yahudi itu diuji oleh tuan rumah itu.Lalu dia pun memberikan sepasang suami isteri itu seekor merpati.2 orang anak lelaki itu seekor merpati dan 2 orang anak perempuan itu seekor merpati....tetapi anam muda Yahudi itu mendapat 2 ekor merpati.
"Hai anak muda,tidakkah kau rasa pembahagian ini berat sebelah?"
"Tidak....kerana jika diikutkan nisbah...kau,isteri mu dan seekor merpati adalah 3.Dua anak lelaki kau dan seekor merpati adalh 3.2 anak perempuan kau dan seekor merpati adalh 3.Aku dan 2 ekor merpati adalah 3."
Walaupun macam tak puas hati,tapi sudah dilihat kepintaran orang Yahudi itu dalam memanipulasi dan licik menipu dalam perniagaa.Maka itu juga boleh dikira sebagai keajaiban atau kepintaran yang dimaksudkan.Dan masih ingin lihat yang terakhir.

Pafa waktu makan malam pula,tetamu menghidangkan ayam turkey yang besaq bapak...dan sekali lagi anak muda yahudi diuji kepintarannya.Dan tuan rumah suami diberi kepala ayam,Isterinya diberi  leher ayam.2 Anak perempuannya diberi sayap.2 anak lelakinya diberi peha ayam.Dan isi yang banyak tengah tu dapat kat orang Yahudi itu.Tuan rumah tak puas hati tapi tak bantah.Dia hanya tanya kenapa dengan  lemah lembut,
"Kau adalah ketua keluarga...maka engkau adalah ibarat kepala dalam keluarga.Isteri kau ibarat leher.Kemana engkau pandang,leher akan ikut bergerak seiring dengan kepala.Anak perempuan kau ibarat sayap.Selepas kawin.Dia akan dibawa orang lain dan terbang ibarat sayap.Dan anak lelaki kau ibarat peha dan kaki yang membuatkan ayam itu kuat berdiri sama seperti keluarga ini teguh berdiri.Yang isi?isi tiadalah apa apa makna dalam keluarga ini sama seperti saya yang hanya tetamu yang menumpang."

Mendengar penjelasan tersebut.Maka terbuktilah dan terus diserahkan harta harta yang diwasiatkan oleh ayahnya itu kepada anaknya.Dan kepintaran anaknya diakui.

Buat kita yang membaca,pikirkanlah dari cerita tadi,kepintaran mereka menjurus kearah mana?Kita sendiri nampak dengan jelas..enn?????wallahualam

Sunday, 30 April 2017

Perkara-Perkara Penting Yang Perlu Ambil Perhatian Apabila Menjalankan Majlis Perkahwinan

07:31
Hari Ahad kebiasaannya memang wajib la kita akan kena pergi rumah orang kawin sedara mara dan ni antara benda yang aku malas dan tak suka.Sebab sedara sedara tu memang tak kenal.So rasa macam datang untuk makan jer.Dan lumrah bangsa Melayu yang terkenal dengan budaya hasad dengki,mengumpat dan pelbagai maksiat lain yang mengalir dalam darah.Dan majlis perkahwinan seperti persandingan tidakkan akan terlepas dari mulut mulut mak cik yang suka mengutuk.

"Kau tau majlis kawin si Abu anak si Jemah tu....alahai makan tak sedap kau tau...tah katering mana la dia bayar...."

"Kau tau khemah si majlis kawin Timah tu alahai....warnanya.....pudooooorr.....tak der macam suasana ceria lansung."

Ya....kita mungkin akan bersalam dengan tetamu dengan senyuman dan ambil duit yang dorang bagi tu...(itu pun kalau dorang bagi...melayu......) dalam hati menyumpah apa semua.

Tujuan mengadakan majlis perkahwinan adalah menjemput saudara mara dan kenalan untuk menjadi saksi,menghebahkan akan perkahwinan kita,anak kita,sedara kita disamping meraikannya.Kalau dah nama pun nak meraikan,kena pastikan orang yang kita suruh nak raikan turut berpuas hati dan gembira untuk meraikan pasangan pengantin.Jangan menyumpah dah la....Jadi kenalah puaskan hati tetamu juga bukan puaskan hati sendiri dengan buat benda tak sememnggah.Nanti kantoi member sedara kutuk majlis kahwin belakang kau nanti marah pulak.

Ada juga orang yang Islamik kata...tak yah nak sanding sanding...buat cara Islam..jemput datang acara nikah dan jemput makan dorang masa tu...Tapi biasa la MELAYU. Kalau adat tak diresmikan,mesti ada tak kena...
"Asal ek anak Pak Leman ngn anak Pak K ulop tu tak buat majlis sanding???aku rasa dorang telanjur kut....nak tutup aib..tu kahwin terus tak buat majlis apa..."
"ehhh ye ke????anak Pak Leman tu selalu solat jemaah kut...rajin gi surau..."
kesian orang tu...orang tu nak ikut sunnah...dah kena fitnah....


Jadi hari ni.Saya listkan perkara penting yang perlu amik perhatian,supaya anda tahu,biasanya apa yang kitorang akn kutuk kalau benda ni ada kat majlis kahwin kau.So korang boleh la elakkan.

1.Makanan
Benda ni memang nombor 1 keluar dari mulut mulut mak cik kalau mengumpat majlis kahwin orang series.Kalau mulut mak cik tu dijadikan Google Search Engine ...perkataan makanan akan jadi first highest rate topic la....mana taknya?Orang tu dah la penat nak berehat cuti....dipaksa datang kat majlis stranger kahwin...mungkin kawan ayah aku yang aku tak kenal.So niat aku jadi 100% untuk makan.Tapi disebabkan makanan tak sedap...dia menyebabkan mood aku sepanjang hari tu spoil sebab ye la...urusan aku aritu tergendala sebab majlis ni...at least bagi la makanan yang sedap...

Ni balik balik nasi hujan panas....nasi hujan panas ...nasi hujan panas....bro...agak agak la...nasi hujan panas..nama pun hujan panas....hujan panas disebabkan oleh pengumpulan asid sulfurik yang bercampur dengan  wap air di udara....kau kalau kena hujan panas pun lari....dulu kau selalu kata kat kitorang...
"Bro,aku dah bau nasi minyak ni...."
ni nasi hujan panas gila......

Benda ni sangat penting.dan makanan mampu mempengaruhi keseluruhan majlis tersebut.Ni kisah benar.Ada satu majlis kahwin yang aku pergi,dia buat kat hotel...gempak la macam kaya habis...tapi makanan dia tak sedap.Apa kesudahannya?Kena kutuk juga...
"apa la majlis kat hotel....makanan tak serupa macam hotel...tak sedap lansung..."
Apa perasaan tuan majlis yang dengar????duit dah habis puluh puluh ribu ni????siapa nak salah???

Dan ada  juga yang majlisnya dibuat di padang tanah merak yang lecak....masak pun rewang jer....bajet ciput la...so keadaan kawasan tu memang tak selesa...tetapi...disebabkan makanan yang dihidangkan tu sedap/////nasi minyaknya...ayam merah dia perfect.....orang ketepikan flaw suasana daif tu...tapi end up...orang puji puji majlis kawin dorang....makan sedap/.....nampak?????

2.Tempat

Ok...ade orang yang ya kita paham...duit tak banyak sangat..so tak de nya nak sewa dewan tuk buat majlis kawin.So tempah khemah depan rumah je la....tapi kalau boleh biar la atas tar.....elakkan atas tanah...macam padang rmput ke apa ...supaya in case kalau hujan....kasut orang..atau orang yang pakai kasut tak kotor and pakai selipar tak rimas...

3.DJ Kahwin dan Karaoke
Pada saya Dj Kahwin dan karoke adalah satu pembaziran yang amat jelas.Bagi aku la.Why not just pasang playlist yang ada lagu kahwin and ulang ulang....masih ada rasa suasana kawin juga....ini tak....atok yang hari hari tanam tebu dipaksanya jadi DJ kahwin.....orang tu hari kari repair kereta,kau suh jadi artis karaoke....kalau suara sedap tak pe....ni orang yang tengah makan dengan suara sengau menyanyi....alahai sakitnya hati.....tapi keadaan akan berubah kalau janda yang menyanyi.....automatically....DJ atok yang kubur dah kata mari pun turut menyanyi dan menari....

4.BridesMaid
Saya berada atas pagar dalam isu Brides Maid perlu atau tidak....kerana for several reasons ia tak perlu.Tapi bila diperhalusi...dikaji..rupanya kewujudan Bridesmaid sebenarnya disebabkan faktor ini.

"Wahhh bestnya kau dah kawin....itew ni jodoh tak sampai lagi......"
"La ye ker??tak pe nanti aku kawin nanti kau mekap cantik cantik jadi pengapit aku...yang jenis ramai....so nampak macam kayangan gitu,....korang bidadari...aku ketua bidadari....mana tau nanti ada laki bujang yang sangkut ke time majlis tu..."

Pada lelaki...ya korang dah termakan umpan....ahahahah

5.DoorGift

Korang...tolong la jangan bagi telur rebus....tak semua orang makan telur rebus tu....

Selamat pengantin baru kepada kakak saya Amelia Puspa binti Rodzman dan Ala bin Ghama Al Mansoor...moga bahagia hingga ke jannah...amin :)


Wednesday, 26 April 2017

Koe No Katachi (A Silent Voice) Movie Review

02:58
 I still remember how long I wait for this movie dari bulan 8 seingat aku time nak Trial SPM,Trailer citerni released kat youtube and aku dah start tertunggu citer ni bila nak keluar kat online.Setiap kali aku bukak KissAnime....citer ni tak released lagi.Aku macam tanya tanya....bila la bila la bila weiiii

So sekarang,aku dah bazirkan RM10 tuk tengok cerita ni and series berpuas hati dengan harga yang aku bayar...huhuhu nak aku spoil kan ker?TGV sangat berani and bijak kali ni sebab dia berani cuba asarkan movie anime.Maybe bila dia tengok GSC banyak tayang anime punya movie and dapat sambutan so dia berani try jual citer ni.So siapa yang anime fans belum tengok tu elok la jangan baca....keluar dari site ni supaya korang tak frust ahahahha.

Citer dia kalau korang tengok awal awal dia memang best but bila nak habis macam....aduh...aku series tak puas hati dengan ending citer dia do.Series la.Citer dia bermula dengan Hero dia nama Shouma ni nak bunuh diri terjun kat jambatan.Sebab dia dah rasa lost hope nak teruskan hidup.Sebab dia rasa dia orang yang sangat berdosa dan tak layak nak hidup.Orang semua bencikan dia sebabkan dia dulu buli heroin yang pekak ni.So dia mula keseorangan and di judge oleh masyarakat sekeliling.Jadi dia mula pangkah hari hari and kumpul duit dengan jual semua barang dia and bayarkat mak dia sebagai ganti rugi dia hilangkan hearing device pompuan   tu yang mahal terpaksa mak dia bayar.And dia nak jumpa heroin tu kali terakhir sebelum dia bunuh diri.Tapi dia tak berjaya bunuh diri.

Flashbackla masa dia kecik ni.Pompuan pekak ni masuk dalam kelas.Hero ni Shouma selalu buli dia.Sampai telinga dia berdarah.Aku simpati gila tengok ahahaha sakai dooo...8 hearing device dia hilang time kat sekolah tu.And heroin ni jenis tak pernah marah.Walaupun orang semua buli dia.Dia tak marah tapi sebaliknya dia mintak maaf.Ni lagi buat aku macam aduhhhhh....tak tahan doooo...
Kau bayangkan kau nampak awek pekak depan kau kena sepak...kena zalim...lepas tu awek pekak tu tak de salah apa...tapi dia melutut mintak maaf jer...dia macam adessss.....

One day,mak si heroin namanya Nagamiya Shouko ni marah sebab 8 hearing device dia hilang.And cikgu dia tanya siapa yang bertanggungjawab atas benda ni?Satu kelas tuduh si Hero ni...Si Shouma....memang la betul dia buat.Pastu dia ngaku...then dia petik nama kawan kawan dia yang selalu buli gak.Tapi kawan dia semua tak ngaku and berlakon kena tuduh.Semuanya letakkan kesalahan kat Shouma sorang.Then apa jadi hero tu kena pulau oleh satu sekolah sebab menganiaya orang.Pembuli.Kawan kawan baik dia semua tak nak kawan ngan dia dah.Nagamiya Shouko pun dah pindah sekolah lepas kejadian tu.Dan dia dihantui dosa karma dia sampai bila bila.And dia nak cari balik Shouko nak mintak maaf sebelum dia bunuh diri.

Dia pun jumpa balik  dengan si Shouko and nak pulangkan balik buku Shouko yang dia campak kat kolam.Dia simpan lagi...dia nak bagi and dia pun dah belajar bahasa isyarat bagi mengenang Shouko yang dia bui dulu.So masa dia jumpa balik....Shouma ni buat la bahasa isyarat macam ni "You" "I" "Friends" pastu si Shouko ni terharu and happy gila

And Shouma pun dah mula dapat ramai kawan....but lama lama Shouma hilang balik semua kawan dia disebabkan Shouko...jadi konflik kat situ


Dah la malas la nak citer...korang tengok sendiri la...malas la nak citer bebanyak,Tapi series best....


Popular Posts

FOLLOW @ INSTAGRAM

Recent

Jom Borak!!!