Tuesday, 10 January 2017

Perkara Yang Saya Akan Buat Jika Saya Dapat Jadi Pelajar Darjah 1 Sesi 2017????


Image result for cikgu lawa darjah 1Image result for cikgu lawa darjah 1


Asalamualaikom kepada para pembaca ke 191 257.Maaf mungkin anda annoying kenapa saya tulis number tu...sebenarnya saya tulis bagi meraikan blog saya yang dalam proses Road to 200 k viewers dan 200 follower.So harini apa yang saya nak citer pada entri kali ni.Dunia ini tak adil.Memang tak adil.Sangat tak adil.Tak adil gila......
Image result for cikgu lawa darjah 1
Image result for cikgu lawa darjah 1

Kenapa saya katakan dunia ni tak adil.Sangat tak adil.Bebeno tak adilnya?Tengok la gambar gambar kat atas.Banyak dah aku kasi tayang kat atas tu.Kalau tak cukup bawah ni ada lagi.....

Related imageImage result for cikgu lawa darjah 1


Apa salah saya ketika darjah 1 pada tahun 2006 tidak merasa nikmat begini???

Ceritanya begini.Pada suatu hari,saya pergi ke sekolah,join kawan hantar adik dia darjah 1 ke sekolah.Sekolah rendah yang membawa pengalaman manin masa aku sekolah rendah dulu.Saja la nak melawat sekolah lama.Aku pun ikut la dia tengok dia temankan adik dia gi ke kelas darjah 1.Ternyata jauh beza dunia mereka,zaman persekolahan mereka dengan zaman kami 90's.

Mana taknya,di setiap kelas tidak kelihatan guru guru yang dah berkahwin.Semua dekat dekat je umur.23,24...muda gila...lawa....aduhhhh....Bila diingat semula zaman aku darjah 1 dulu.Aku ingat lagi aku dapat cikgu garang.Mak cik mak cik juga.Tak nak la kutuk lebih sebab seburuk buruk mereka pun mereka la yang dah mengajar saya sampai ke tahap saya sekarang.Saya masih cuba bersikap optimis nampak????Gentleman tak?Tapi manusia mana yang tak cemburu kalau zaman darjah 1 dorang dapat cikgu macam kat atas atas ni.Silap silap bukan aku sorang jer makan hati....atok atok ni pun makan hati...

 Image result for cikgu lawa darjah 1



Aku ingat lagi masa darjah 1,dapat cikgu ni garang gila...semua cikgu yang aku dapat garang garang.Sampai nak gi tandas pun takut.Aku paling ingat kelas English la.Dulu kat kedai buku ada jual satu buku nota ni cantiksangat ade bentuk piano.So dalam kelas aku boring aku imaginasi la aku main piano dalam kelas tu.Last last kena tengking ngan cikgu pastu halau
"kalau kamu tak nak belajar boleh keluar dari kelasni."

Agak agak arrr,darjah 1 kut dah layan camtu.cikgu tu tua....dia ajar aku dari darjah 1 sampai darjah 6.Aku berdendam gila.English aku sepanjang sekolah rendah tak pernah score sebab dia.Ahhahahahahah

Banyak kisah kisah nakal aku masa darjah 1 ni but aku simpan lah cerita lain kali.So kita terus kepada main tajuk kita iaitu.....

Perkara Yang Saya Akan Buat Jika Saya Dapat Jadi Pelajar Darjah 1 Sesi 2017

Yeah saya dah senaraikan apa yang saya akan buat.Dan saya yakin anda,permepuan atau lelaki sama jer.akan buat benda yang sama.Lagi lagi perempuan kalau dapat ckgu lelaki hensem kan????


1.Jadi Ketua Kelas
Saya akan jadi lelaki melayu terakhir disekolah.Tak pernah miss pergi bilik guru angkat buku buku tolong cikgu buat semua benda.Banyak tanya dalam kelas.Benda tahu atau tak tahu supaya dapat rapat dengan cikgu cikgu tu.Semestilah dengan cara jadi ketua kelas.Setiap kali kela ada masalah aku akan dipanggil.Tolong buat semua benda.Kerana cinta aku sanggup.

2.Jadi budak paling pandai
Yeah....ni part paling aku suka.Aku akan jadi budak yang pandai gila gila genius...budak study sylibus dajah 1 aku dah further 2...anda aku akan tanya banyak soalan darjah atas kononnya aku tak paham supaya aku bleh spent banyak masa dengan cikgu

3.Confess nak jadi anak angkat

Ya....disebabkan sedar jarak umur yang membezakan 20 tahun.So,I know were not meant to be.Tak dapat jadi suami yang dapat membimbingmu ke jannah,biarla aku jadi anak angkat yang solleh mendoakan kebaikanmu di sana

4.Pickup line

Didalam kelas,time belajar,cikgu mesti tanya banyak soalan kan????kalau aku...masa ni la nak pick up line dia.Nak tengok muka bidadari bidadari yang mencurahkan ilmu ni blushing... :P

"Khaidir,1+1=2 betul tak???"
"tak cikgu...1+1 kita......"

"macam mana kalau kita nak ukur panjang sesuatu barang???"
"pembaris!!!!!"
"kalau ukur sayang saya pada cikgu???"

"Ini warna apa???"
"pink!!!!"
"Saya suka warna pink!!!"
"kenapa???"
"Sebab saya kepinkngin bersama cikgu"

"Which number is your favourite???"
"One and Two!!!!"
"Why???"
"Because I one two be with you...."

"Cikgu saya nk jadi pengawas,sebab saya nak mengawasi cikgu dan tulis nama ikgu hari hari"
"Cikgu saya nak tulis nama cikgu salah.supaya cikgu denda saya tulis nama cikgu berulang ulang kali"

"What your favourite drink?"
"Tea"
"Really???why???"
"Because I like you TEAcher"

 


 Image result for cikgu


Sebagai penutup,saya ingin memohon maaf kepada guru guru di Malaysia,saya tidak bermaksud ingin menyinggung hati kalian.Ini entri ditulis hanya sebagai senda gurauan.Saya mewakili 90's generation ingin mengucapkan terima kasih kepada anda walaupun anda tidak seperti guru guru yng kami impikan,kami tidak merasa nikmat seperti budak budak genrasi kini merasakan,namun,disebabkan jasa anda mencurah ilmu,membakar diri tanpa kenal erti penat lelah dan jemu membuatkan kami berdiri dimana kami berada sekarang.Disebabkan anda,saya mampu menulis dan mengurus laman blog peribadi.Ada sebahagian kami yang dah menjadi doktor,engineer,ahli farmasi,ustaz...ada yang belajar luar negara ada juga uni tempatan.Dimana pun kami berada,Siapapun kami jadi.Semua disebabkan jasa anda.
Terima kasih...Terima kasih TERIMA KASIH!!!!!!!!!

Moga amal baik kami jadi sahammu yang membuat kamu semua tersenyum diakhirat sana ;)




5 comments:

  1. no 1 and 2 tu setuju. no 3 and 4 tu mungkin tak kot hahahaa dulu waktu sekolah menengah, aku dapat cikgu hensem. so, tak rasa sangat yang dunia ini tidak adil hehe

    ReplyDelete
  2. ramai je cikgu hensem/cantik masa I sekolah dulu har har but hey, cikgu yang makcik tu lagi power bagi ilmu tau

    ReplyDelete
  3. Bhahaha kemain nak berpickupline dgn cikgu eh hahaha

    ReplyDelete
  4. Pergh, part pickupline though win bro hahaha!
    New Update: How My Senior Year?

    ReplyDelete

Popular Posts

Recent

Jom Borak!!!