Friday, 6 January 2017

Bagaimana Menyara Hidup Mencari Rezeki Dengan Menjadi Seorang Blogger (Segmen Peraduan Menangi Percutian Ke Suria Resort)









 
Asalamualaikom kepada pembaca 182 360 keatas.Tahniah  dan terima kasih kerana setia mengunjungi blog saya yang serba kekurangan ini.Disebabkan itu sya menyambut anda dengan gambar senyuman penuh ceria daripada saya 4 tahun lalu.Terima kasih kerana setia bersama saya berada menjadi tulang belakang saya sepanjang 2 tahun perjalanan saya di dunia blog.Untuk tahun ke 3 ni saya akan berjanji akan menyediakan entri entri yang terbaik dan kelakar supaya bila anda baca,it worth your time and you will learn something at the end of it ;)
 
Sebagai seorang blogger,pasti anda ingin mencari pendapatan sampingan.Tapi kalau kita tak de pengaruh,follower tak ramai,buat bisnes pun tak de siapa kisah.So,apa kita boleh buat untuk mencari sesuap nasi untuk makan ialah dengan join bloglist yang disediakan oleh "para  para blogger yang murah hati dan memahami kesusahan rakyat yang tidak cukup makan dan ikat perut di universiti universiti."Munafik."Blogger ni depa semua buat bloglist semua duk nak promote dia punya insta,blog buat bisnes jer...keluar la modal sikit tuk tarik orang miskin cam hang pa semua" Honestly.

opppps nanti dulu jangan marah pembuat segmen peraduan bloglist semua baca dulu....baca sampai habis..."gurau ja....kita melayu orang yang suka bergurau senda betuiii tak???"Munafik."Lek dulu aku nak makan duit duit hadiah hang nak bagi ni...baca dulu"Honestly.

Ok bila anda baca 2 peranggan diatas,maka fahamlah yang saya kalini nak buat entri special bertema
"Honestly and Munafik" Dimana entri ini kali pertama saya buat pada tahun lepas pada awal tahun ketika join Segmen Review FiazzDiary...Boleh baca kali pertama saya buat...pasti anda semua akan tersenyum kambing...memang kelakar.So saya akan teruskan dan cuba buat entri cemni kepada semua blogger yang buat bloglist...so siapa mangsa kita kalini???siapa mangsa saya untuk saya cari duit untuk sesuap nasi???hahahaha kelakaq la ayat ni...


 contest menangi percutian ke suria resort

Ok tu dia meh kita start....so meh kita ikut dulu syarat syarat dia....supaya tak da alasan dia  tak nak kasi kita tak cukup syarat nak join bloglist dia.

SYARAT SIMPLE :

1. Follow instagram SINI , SINI , SINI *wajib*

2. Follow blog SINI

3.  Buat 1 entri. Tempek banner di atas dan linkkan ke sini ye.

4. Dalam entri tu, buat 1 ucapan khas "kenapa anda nak bercuti di Suria Resort?" (Tidak melebihi 100 patah perkataan) *wajib*

5. Dah siap? Tempek link entri dalam komen ye. Good luck guys ! :)




DUE DATE : 1 FEBRUARI 2017

** Pemenang dipilih berdasarkan kreativiti ucapan **

So....jom la follow insta dia.... 

nampak hijau tu...dah follow ekkk...no politik...maksud saya hijau putih following...bukan perkauman,agama dan politik ya....ni bukan blog politik....tolongla muka saya macam muka YB ker?muka makan duit orang???
tu diaaaaaa ahahahaha ok syarat kedua follow blog dia....
tu dia....naik la jadi 763....diharap sudi la follow saya balik...follower hang pa  da 700 lebih...bagi la aq yang tak sampai 200 ni...kita sama sama cari makan...lets support each other...ahahaha

contest menangi percutian ke suria resort
Tempek banner syarat ketiga....dah..dah buat dah,...tapi buatla lagi sekali kasi dia puas ati....

 Dalam entri tu, buat 1 ucapan khas "kenapa anda nak bercuti di Suria Resort?" (Tidak melebihi 100 patah perkataan) *wajib*

So mula lah tugas saya...saya ni dah lama tinggal karangan time SPM 2 bulan lepaih...dia paksa buat karangan lagi...berformat pulak tu....ucapan pula....ikut jer la...cari makan betul tak?Bercuti bukan percuma.....Syurga juga bukan percuma....so pilih la nak ucapan Munafik...or Honest...

"Truth is 10 more comforting than lies"

Munafik

Asalamualaikom wbt,ketika pertama kali saya lihat review ni,saya teruih buka blog nihttp://www.syahirahvaliant.com masyaAllah... saya terbaca ni>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
terus saya terbayang bila baca nama,rupanya wujud bidadari di duniani yang selama ini mereka kata hanya di syurga,Pastu sebab saya nak bercuti di Suria Resort ni adalah kerana saya ingin melaksanakan perintah Allah didalam Quran yaitu berjalanlah mengamati ayat ayat Allah di seluruh alam semesta samaada dilangit atau di bumi,dan jikalau saya menang.Awaklah bidadari dari Allah yang diutus sebagai tangannya memberi peluang kepada saya untuk bercuti disini.Alhamdulillah.Moga tangan yang menghulur daripada awak itu menjadi saham pahala diakhirat kelak jika saya memenangi hadiah ni.


Honestly

Asalamualikom sis...dengar citer buat peraduan bagi hadiah bercuti kat Suria Resort.Kebetulan akak saya nak bercuti,boleh la bagi kat saya,saya nk jual kat akak saya.Saya tengah cari duit nak buat spek ni...spek bulat besaq korea tu boleh la saya ngurat awek awek nampak KPop gitu...nak ngurat awak pun boleh..hari hari kita bulan madu kat resort tu.Tak yah saya bazir duit gi cuti tempat lain ye dak??/but dependla kalau nak pilih saya menang tak...tapi better pilih saya la...sebab depa semua tu tak appriciate.Sama sama lah kita cari duit ek.Support each otherTerima kasih...




  Sebagai penutup untuk entri kali ini,saya harap tuan punya event bloglist ni tak sentap dan apa yang saya kata dan tulis adalah gurauan semata.Jangan amik serius.Part ucapan tu gurauan juga.Sila amik yang munafik punya tu...sebab saya rasa ucapan tu boleh go and menang ahahahaha.Dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang telah menyokong penulisan saya selama 2 tahun.Saya akan terus memberikan yang terbaik  untuk memberikan manfaat kepada anda semua dalam setiap hasil tulisan saya.Nantikan selepas ini cerpen saya yang saya telah hantar kepada pihak penerbit Utusan Publication untuk dinilai bertajuk "Setinggan Jalan Tok Beraman"
Doakan saya,Sekian Terima Kasih"

"Each of your hardwork is not like money where you get it cash,but it like an investment,it takes time and comes with a lot of profit when it paid off"   KhaidirKhaizuki

6 comments:

  1. hahaha.. good job bro.. entry yang sangat2 interesting.. ada pengisian dalam ni ^^ tq sebab sudi join ye.. and all the best :D

    http://www.syahirahvaliant.com/2017/01/senarai-peserta-menangi-percutian-ke.html

    ReplyDelete
  2. nice..jemput singgah.http://irdagarmin.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. 🌸💓🌼Hi ... Singgah dari segmen yang sama ... Jangan lupa join contest kat Jom Bercontest dan singgah jenjalan kat Kisah Hidup Ku ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ... Maaf lambat blog walking ...🌸💓🌼

    #jombercontest
    #kisahhidupku

    ReplyDelete
  4. Salam..hai khaidir..kak lya singgah sini dr contest yg sama..all the best ya..donw follow sini 173..
    http://www.akifimtiyaz.com/2017/02/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum :) mintak claim hadiah ye..

    ReplyDelete

Popular Posts

Recent

Jom Borak!!!