Monday, 5 January 2015

Tahun Baru Yang Hambar,Typical Add Math Students Problem

     Saya tak sedar dah masuk tahun baru,dan saya masih tak terasa yang saya dah masuk umur 16.Kekecewaan result PT3 aritu masih ada dan buat saya hilang semangat dan apa yang saya lihat semuanya HAMBAR!

     Segalanya berubah dari setiap sudut,rakan kelas,kelas dan persepsi semuanya berubah.Harapan dan impian yang dibaja oleh guru suatu masa dulu punah dibawa arus bak banjir kuning membawa rumah rumah.

     Sekolah Teknik?Kolej Vokasional?Saya rasa tolak tepi.Saya tak yakin.Walau saya lemah sains dan matematik tapi saya lebih selesa mengambil aliran sains daripada aliran lain.Walaupon selalu dimomok oleh mereka yang berpengalaman tambahan format SPM2016 lebih sukar berbanding sebelumnya kerana berorientasi penuh KBAT.Adakah pisang berbuah dua kali?Saya dah terlalu banyak  resah menangis ketika tidur.Tidak mahu untuk kali kedua.

     Masalah cengkerama yang kadang naik kadang turun bak ombak  yang  mengayunkan sampan menjadikan saya kejap kecewa kejap sedih.Hati orang ni tak sama setiap masa.Bila rasa cemburu menjengah tengok kucingpun rasa serba tak kena.Harap tak der masalah dan kembali seperti sediakala.Perhaps.

     Bila disuruh buat latihan addmath.Pikir masa depan punya pasal bukak.Kalau tak makan hati la besar nanti(kerja cikai gaji cikai duit kahwin pun cikai)Jadi saya pun membuka dengan penuh semangat buku addmath tu.Buat latihan bab 1.


BAB1
Me:Alah domain kodomain set julat semuani tak der la susah mana berapa minit dah faham.Alah ni ker dorang senior duk bangga susah ni?Ke aku yang genius?

BAB2
Me:Wow,not bad arrr susah~

BAB3
Me:This is fucking nonsense!!!Who invented this piece of crap?

      Tahun ni jugak agak hambar untuk permulaan perlawanan pantun.Tekanan lebih dahsyat sebab dulu duk seat ke 5.Orang cakap senang buat duit.Kalah menang bukan saya punca.Tapi tahun ini saya akan menjadi senior paling tua dalam tu dan berpengalaman dan tentulah antara saya dan perempuan tu jadi ketua.Disebabkan saya sahaja teruna disitu nampaknya konfem 200% saya kena pegang.Tekanan lebih memuncak sebab jadi ketua duk seat 1 wow~Dengarpun dah seram.Dan budak budak baru yang saya risau siapakah yang akan duduk seat ke 3 dan 4 kerana mereka antara penyumbang markah yang berharga.5 lu wat lek jer.Ia bukan sahaja hambar tapi menakutkan.Mohon dapat tawaran sbp dan Mrsm agar terlepas dari seksaan ini.



      Azam saya?Simple jer.Nak laksanakan apa yang saya rancang.Itu jer.Tahun lepas walaupun banyak suka dan duka silih berganti tapi hati tetap tabah kerana tahun lepas adalah tahun yang terbaik pernah saya lalui sepanjang 15 tahun saya hidup dan terima kasih kepada sesiapa yang menjadi tunjang atau sebahagian daripadanya.Cuma yang spoil kes fitnah kroni $h@k3 ngan PT3 result.Walaupun ia kelihatan hambar untuk dilalui tapi jalan jer la kita tak tau apa yang akan kita jumpa kat masa depan.Itu esok baru tahu,Ibarat aku melangkah keluar dari gua.
    
"SELAMAT TAHUN BARU 2015!"




8 comments:

  1. hoho. 2 years lagi untuk berjuang . samalah dengan sara, nak kecewa da tk guna dah. hehehe :) Fighting! All the best untuk this year.

    http://sarahhijabista.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. all the best to you also~
      :) terima kasih ziarah harap dh follow ;P

      Delete
  2. gud luck. ala PT3 hanya satu batu loncatan. do the best for spm kay...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah,but pt3 ni affect saya punya emotional and psikologi arrr ahahaha
      btw thanks ziarah hope dah follow ;P

      Delete
  3. takpe, lepas ni study lebih lagi, and try dapat good result pulak. ubat rasa sedih yg lepas tu. goodluck !

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you :D ni semangat jadi berkobar kobar ni ehehehe :D

      Delete
  4. selamat tahun baru :) alah pt3 da lepas , pandangla kehadapan.. jangan pandang2 belakang.. hehehe *btw kita same batch laaa hihi*

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah you're right.Wake up and keep moving forward tul x? :)

      Delete

Popular Posts

Recent

Jom Borak!!!